بزرگراه آزادگان طولانیترین بزرگراه تهران با داشتن ۳۶/۴ کیلومتر طول است. [۱۵۳] سفر با خودروی شخصی در تهران رایج است و شهروندان تمایل زیادی به استفاده از خودروی شخصی دارند. [۱۵۴] ترافیک تهران نیز وضعیت مناسبی ندارد و گاهی بحرانی خوانده شدهاست. پس از ماه مهر نیز معمولاً وضعیت ترافیکی شهر به دلیل افزایش سفرهای محصلان بدتر میشود.
[۴۱][۲۱۸] فدراسیون هندبال آسیا، مهمترین نهاد مسئول هندبال در آسیا، در سال ۱۳۵۳ رسماً در تهران تشکیل شد. [۲۱۹] توچال و شمشک از مهمترین پیستهای اسکی تهران هستند. توچال شلوغترین و نزدیکترین پیست اسکی تهران است که در پایان خیابان ولنجک، در ۳ کیلومتری میدان تجریش، در منطقهٔ شمیرانات قرار دارد. شمشک دومین پیست اسکی بزرگ در ایران پس از دیزین است و در ۵۷ کیلومتری شمال شرق تهران قرار دارد. دیزین، مهمترین پیست اسکی ایران و معتبرترین پیست اسکی در خاورمیانه نیز برای مردم تهران در دسترس است. [۲۲۰][۲۲۱] فوتبال فوتبال ورزش نخست تهران است و شهرآورد تهران میان دو تیم استقلال و پرسپولیس برگزار میشود. [۲۲۲] فوتبال در تهران توسط انگلیسیها رواج یافت و نخستین زمین بازی آنها نیز میدان مشق بود. آشنایی تهرانیها با فوتبال نیز از همین طریق صورت پذیرفت. [۲۲۳] نخستین تشکیلات فوتبالی تهران، در سال ۱۳۰۲ با نام «کلاب ایران» پدید آمد. در سالهای میانی حکومت رضاشاه چندین باشگاه در تهران تأسیس شد و در سال ۱۳۱۶ مسابقاتی میان آنها برگزار شد.
تهران پایتخت قاجاریان، پهلوی و جمهوری اسلامی - پهلوی. ↑ «از تدوین "طرح جامع تهران" توسط معمار یهودی تا "تراکم فروشی" به سبک کرباسچی + تصاویر». مشرق نیوز. ۲۰۱۳-۰۳-۰۳. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲۹ مارس ۲۰۱۹. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۱. ↑ «از شهیاد تا آزادی». BBC Persian. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۵-۳۱. ↑ «'برج آزادی پس از۲۰ سال شسته میشود'». دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۵-۳۱. ↑ Hamshahrionline (۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۷). «دانشگاه تهران». بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۳۱ مه ۲۰۱۸. دریافتشده در ۵ ژوئن ۲۰۱۸. ↑ وبگاه دانشگاه شریف. «آشنایی با دانشگاه». بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۲ ژوئن ۲۰۱۸.
افزون بر آن، دشت تهران و شهر ری دارای شکستگیهایی است که ممکن است به هنگام لرزش گسلهای بزرگ، دچار لغزش و جابهجایی شوند. با بررسی زمینلرزههای روی داده در گسترهٔ تهران و پیرامون آن، زمینلرزههایی به بزرگی ۷٫۷ درجهٔ ریشتر را میتوان یافت. همچنین بررسیها نشان میدهد که گسلهای مشا در ارتفاعات البرز و گسل گرمسار فعالیت بیشتری داشتهاند. [۶۴] کارشناسان بر این باورند که با توجه به اینکه از آخرین زمینلرزهٔ بزرگ تهران مدت زیادی میگذرد، خطر رخ دادن زمینلرزهای بزرگ در تهران افزایش مییابد. [۶۴][۷۱] پیشبینی زلزلههایی تا ۸ ریشتر در تهران شدهاست و تمام مناطق، حتی آنهایی که روی گسل نیستند نیز در برابر چنین رخدادهایی آسیبپذیرند.
[۲۵۹] بخش صوت شرکت کنترل کیفیت هوا، وابسته به شهرداری تهران در سال ۱۳۷۵ تأسیس شد. واحد صوت شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، پروژهٔ تهیه و تدوین ترازها و نقشههای آلودگی صوتی را از سال ۱۳۷۹ آغاز نمود. [۲۶۰] برنامهٔ عملیاتی کاهش آلودگی صوتی در سال ۱۳۹۴ در شورای شهر تهران تصویب و سپس کمیتهٔ کنترل و پایش آلودگی صوتی شهر تهران تشکیل شد. ایجاد و بهروزرسانی نقشههای صوتی، ایجاد دیوار صوتی، تدوین دستورالعملها و تعیین حریم صوتی بزرگراهها از اقداماتی بودند که در مقابله با آلودگی صوتی در تهران صورت پذیرفت. [۲۵۷] جانوران موذی با توجه به اینکه در صورت رخ دادن بحرانی در تهران، موشهای مهاجم میتوانند خسارتها را افزایش دهند و باعث شیوع بیماری شوند، از آنها به عنوان یک معضل مهم یاد میشود. [۲۴۹][۲۶۱] زبالهها مهمترین منبع غذایی موشها در تهران اعلام شدند.
«خاموشیها در زمان بمباران بیهوده بود». پایگاه خبری تحلیلی فردا | Farda News. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲۴ ژانویه ۲۰۱۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۱. ↑ «تلافی ایران در مقطع دوم جنگ شهرها؛ تا زمانی که عراق دست از حمله کشید - اخبار تسنیم - Tasnim». دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۱. ↑ «آرامش روحی در بمباران تهران».
[۹] به دلیل اینکه مردم تهران هنگام حملهٔ دشمن زیر زمین پنهان میشدند، آن را ته ران به معنای «زیرزمین» نامیدند. [۹][۱۰] نخستین اشاره به نام تهران در نوشتههای تاریخی، در حدود سال ۴۵۰ توسط خطیب بغدادی و در پی ثبت مرگ حافظ تهرانی در تاریخ بغداد انجام شدهاست. [۱۱] پس از آن نیز نام تهران به خاطر انار خوبش در فارسنامهٔ ابن بلخی آمدهاست. [۱۱] شیوهٔ نگارش روستایی که پیشدرآمد شهر تهران بودهاست، پیش از اسلام نیز وجود داشت و پس از اسلام نام آن معرب گردیدهاست و از تهران به طهران تبدیل شد. با وجود این، جغرافیدانان معروف آن روزگار نیز به املای تهران اشاره نمودهاند. همزمان با جنبش مشروطه که تغییرات زیادی در ادبیات و نگارش زبان فارسی به وجود آمد، بهمرور املای تهران رواج یافت و پس از تأسیس فرهنگستان ایران و تأکید آن بر املای تهران، املای دیگر (طهران) کاملاً منسوخ شد. [۱۲] پیشینه تهران کهن تهران پیشینهای طولانی دارد و باستانشناسان بر این باورند که زندگی در این منطقه به دوران نوسنگی برمیگردد. [۱۳] در سال ۱۳۹۳، اسکلت یک انسان در منطقهٔ مولوی تهران، متعلق به حدود ۷٬۰۰۰ سال پیش پیدا شد؛ در سال ۱۳۹۴ نیز یک اسکلت دیگر به همراه ابزارهای سنگی در نزدیکی همان محل یافت شد.
۳۱۴، ۳۱۵ و ۳۱۶. شابک ۹۷۸۹۶۴۳۸۰۵۴۹۴. ↑ YJC، خبرگزاری باشگاه خبرنگاران. «طرح انتقال پایتخت از کجا آغاز شد/ مشکلات تهران حل خواهد شد؟». خبرگزاری باشگاه خبرنگاران. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲ نوامبر ۲۰۱۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۰-۰۲. ↑ تاریخ ایرانی. «چرا تهران پایتخت شد؟». دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۵-۳۰. ↑ Behnegarsoft. «چرا تهران پایتخت شد». پایگاه خبری الف. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۷ سپتامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۵-۳۰. ↑ ۳۱٫۰ ۳۱٫۱ ۳۱٫۲ ۳۱٫۳ «نگاهی به تاریخ تهران در دوران قاجار و پهلوی /از دارالخلافه ناصری تا تهران مدرن».
ابرثروتمندان دنیا امروزه کجا زندگی میکنند؟/ روسیه در رتبه یک رشد ابرثروتمندانبه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دادههای جدید گزارش ثروت امسال نایت فرانک نشان میدهد که تعداد افراد دارای ارزش خالص فوقالعاده بالا (UHNWI) بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ نزدیک به ۹. ۳ درصد رشد داشته است و تقریباً تمام مناطق دنیا در این بازه زمانی شاهد افزایش افراد ابرثروتمند بودهاند. ابرثروتمندان افرادی هستند که دارایی خالص آنها از ۳۰ میلیون دلار بیشتر است؛ آمریکای شمالی با جای دادن ۲۳۰ هزار ابرثروتمند در بازه زمانی ۲۰۲۰ – ۲۰۲۱ اولین مقصد ابرثروتمندان در جهان است و پس از آن آسیا با جای دادن نزدیک به ۱۷۰ هزار ابرثروتمند درون خود در رتبه دوم این فهرست قرار دارد. طبق براوردهای صورت گرفته در بازه زمانی ۲۰۲۰- ۲۰۲۱ جمعیت ابرثروتمندان در آمریکای شمالی ۱۲. ۲ درصد و در آسیا ۷.
دریافتشده در ۵ ژوئن ۲۰۱۸. ↑ ۴۱٫۰ ۴۱٫۱ ۴۱٫۲ YJC، خبرگزاری باشگاه خبرنگاران | آخرین اخبار ایران و جهان |. «تاریخچه ورزشگاه آزادی تهران». خبرگزاری باشگاه خبرنگاران | آخرین اخبار ایران و جهان | YJC. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۴. ↑ ایران، عصر. «تهران میزبان المپیک آسیا - سال 1353 / افتتاحیه در استادیوم آزادی / مشعل در سعدآباد (عکس)». عصر ایران. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۹. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۴. ↑ «17 شهریور 57 در تهران چه گذشت؟». ۲۰۱۶-۰۹-۰۷.
↑ «انتقال پایتخت؛ نجات پایتخت یا نجات تهران؟». دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۳. ↑ تهرانپرس - کد خبر: ۳۲۵۹۶ (۱۸ دی ۱۳۹۲). «انتقال یا مدیریت پایتخت! / دلایل مخالفان و موافقان برای انتقال پایتخت». [پیوند مرده] ↑ «تهران و البرز مهاجر پذیرترین استانها/ کمترین تغییر و مهاجرت در استان قم». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۴-۰۶-۱۶. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۴ آوریل ۲۰۱۹. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۶. ↑ «مهاجرت در شهر تهران». atlas. tehran.
(پخش زنده==) آنلاین زندگی می کنند | Pinar del Chayan
imam-khomeini. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۱. ↑ «اشغال سفارت آمریکا در ایران؛ ۳۸ سال بعد». رادیو فردا. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۲. ↑ سعید نیا، احمد (۱۳۷۰). تهران پایتخت قاجاریان، پهلوی و جمهوری اسلامی - ج. ا. ↑ «برج میلاد تهران». بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲ اکتبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۳. ↑ «نگاهی به بلندترین آسمانخراش ایران؛ برج میلاد». پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی. ۲۰۱۶-۰۸-۲۰. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۳.
دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۵-۳۱. ↑ ۳۲٫۰ ۳۲٫۱ «تاریخچه شهر تهران». shahsavanseir. بایگانیشده از اصلی در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۴. ↑ تاریخ ایرانی. «کنفرانس تهران آغاز شد». بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۶ نوامبر ۲۰۱۷. دریافتشده در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۹. ↑ اطلس کلانشهر تهران. شرکت پردازش و برنامهریزی شهری. چاپ اول، ۱۳۸۴. صص. ۵۶. شابک ۹۶۴-۷۹۴۳-۴۶-۶. ↑ سعید نیا، احمد (۱۳۷۰).
بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۹ ژانویه ۲۰۱۹. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۲. ↑ «مسیرهای 10گانه راهپیمایی 22 بهمن اعلام شد - اخبار تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۲. ↑ «PressTV-Iranians mark Islamic Revolution anniv». بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲۶ دسامبر ۲۰۱۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۲. ↑ News، پایگاه خبری تحلیلی فردا | Farda.
(تلویزیون زنده@@) آنلاین زندگی می کنند 21 نوامبر 2022
[۳۴] توسعهٔ گسترده و سریع نوگرایی، نیازهای تازه، گرد هم آمدن نخبگان اجتماعی و خواست هیئت حاکمه برای ایجاد آرمانشهری که همانند پایتختهای کشورهای پیشرفتهٔ غربی باشد، ذهنیت تحول شهری را در تهران به وجود آورد. [۳۱] روند توسعهٔ تهران با ایجاد شهرکهای تهرانپارس و نارمک در شرق و تهرانویلا، شهرآرا و گیشا در غرب ادامه یافت. همچنین صنایع تازه و فرودگاهی در غرب و تأسیسات ترابری در جنوب گسترش یافتند. احداث اتوبانهای پارک وی، شاهنشاهی، افسریه، ایوبی و همچنین احداث شهرکهای جدید اکباتان، لویزان، غرب، شوش و دهها کوی مسکونی دیگر در این دوره انجام شد.
زندگی - همشهری آنلاین