Yliopistot myöntävät apurahoja itse, mutta apurahaa opintoihin voi hakea myös muilta tahoilta. Suomessa esimerksi Suomi-Amerikka Yhdistysten liitto SAM sekä jakaa omia apurahoja että hallinnoi kolmen muun organisaation apurahoja Yhdysvaltoihin suuntaaville opiskelijoille. Lisätietoja SAM:n jakamista apurahoista löydät täältä. Muista myös Global Study Awards -apuraha, jota voit hakea, jos olet lähdössä suorittamaan kandin- tai maisterintutkintoa ulkomaille.
Project Assessin kautta voit etsiä itsellesi mentorin, joka on käynyt läpi saman hakuprosessin ja osaa auttaa sinua välttämään mahdolliset sudenkuopat ja laatimaan parhaan mahdollisen hakemuksen. Opinnot ja rahoitus Opiskelu Yhdysvalloissa on Suomeen ja Eurooppaan verrattuna hintavaa. Yksi lukuvuosi huipputason yliopistossa voi kustantaa useita kymmeniätuhansia dollareita ja keskimäärin yksi lukuvuosi kustantaakin n.
Opiskelijaelämä USA:ssa - Opiskelija-alennuksetKiinnostaako opiskelijaelämä USA:ssa? Monelle suomalaiselle opiskelijalle Yhdysvallat on tuttu vaihtovuosikohteena, mutta yhä useampi lähtee Atlantin taakse suorittamaan myös kokonaista tutkintoa. Yhdysvalloista löytyykin yksi maailman kattavimmista korkeakoulutarjonnoista, ja noin 4000 oppilaitosta tarjoaa perustutkintoja: valinnanvaraa siis riittää! Tutkintoja löytyy ammattiliselta puolelta (lähinnä vastaa Suomen toisen asteen ammattiopintoja), yliopistoon valmistavia koulutuksia (Associate-koulutuksia), kandintutkintoja joko yliopistossa tai collegessa sekä maisterin- tai tohtorintutkintoja yliopistoissa.
20 000 - 30 000 USD. Tämän lisäksi opiskelijan kontolla ovat tietysti asumiseen, matkustamiseen, oppikirjoihin ja -materiaaleihin, vakuutuksiin ja muuhun elämiseen liittyvät kustannukset. Hakuvaiheessa opiskelija maksaa n. 50-100 dollarin hakumaksun hakemuksen käsittelystä. Vaikka opiskelu Yhdysvalloissa saattaa kuulostaa huiman kalliilta, kansainvälisille opiskelijoille on tarjolla runsaasti erilaisia apurahoja, joiden avulla opintojen hinta saattaa pudota puoleen alkuperäisestä arvioista.
Englanti A-oppimääräEnglanti, A-oppimäärä Kurssit Pakolliset Valtakunnalliset syventävät Koulukohtaiset syventävät ENA1: Englannin kieli ja maailmani ENA2: Ihminen verkostoissa ENA3: Kulttuuri-ilmiöitä Ena10: Peruskoulusta lukioon ENA4: Yhteiskunta ja ympäröivä maailma ENA5: Tiede ja tulevaisuus ENA6: Opiskelu, työ ja toimeentulo ENA13: Kirjoittaminen ja kuuntelu 1 ENA7: Kestävä elämäntapa ENA8: Viesti ja vaikuta puhuen ENA24: Kirjoittaminen ja kuuntelu 2 ENA9: Abikurssi Pakolliset kurssit Pakollisilla kursseilla 1–2 painotetaan opiskelutaitojen vankentamista, oman osaamisen kehittämistä yksin ja yhdessä muiden kanssa sekä erilaisissa vuorovaikutustilanteissa toimimista. Kurssista 3 lähtien kiinnitetään enenevässä määrin huomiota eri tekstilajien edellyttämään kieleen.
Yhdysvallat – Amerikan parhaat matkakohteet
Puritaanit ja yhdysvaltalaisuus - kiitospäivästä Irakin sotaan
Ilmoitamme Global Study Awards -apurahan sivuilla, kun apuraha on haettavissa. Lisää vinkkejä apurahojen ja stipendien hakuun löydät alta Apurahat ja stipendit -sivultamme. Tsekkaa myös LendEDU:n vinkit opintojen rahoittamiseen USA:ssa. Opintojen rahoituksen A ja O on hyvä suunnitelma, jonka laatimiseen varaat tarpeeksi aikaa.
Asunto ja eläminen Yhdysvalloissa opiskelijat majoittuvat yleensä joko oman yliopistonsa tai collegensa kampuksella opiskelija-asuntoloissa tai sitten yksityisen puolen vuokra-asunnoissa koulun läheisyydessä. Monet yliopistot pyrkivät järjestämään ensimmäisen vuoden opiskelijoille majoituksen kampukselta ja opiskelija-asuntola onkin oiva tapa löytää kavereita ja osallistua aktiivisesti kampuksen elämään myös kouluaikojen ulkopuolella. Toki opiskelija-asuntoloissa majoitut myös usein huonetoverin kanssa, ja tuskinpa vältyt myöhäisillan (tai varhaisen aamun) juhlinnaltakaan asuntolan käytävillä. Yksityisen puolen vuokra-asunto tuo rauhaa, mutta usein kustantaa enemmän ja lisäksi sähkö-, vesi-, nettiyhteys- ynnä muut kulut tulevat maksettavaksi vielä vuokran päälle.
(LIVE HD###) Wales Iran elää live 25 marraskuuta 2022