Ministerul Mediului Apelor si Pădurilor 8. Agenția Națională Sanitară, Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor 9. Departamentul pentru Controlul Exporturilor - ANCEX Link-uri către autoritățile Marii Britanii NOU!!! Ghidul privind exportul către UK - British Operating Model (BOM) 1. Informații despre măsurile aplicabile în UK de la 1 ianuarie 2021 2. Tarifele din Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021 3. Informații despre posturile de control la frontierele Regatului Unit: importuri de animale și produse de origine animală Link-uri utile ale administrațiilor vamale din statele membre ale UE 1.
Belgia (EN / FR) 2. Bulgaria 3. Cipru 4. Estonia 5. Finlanda 6. Franța (Aviz către operatorii economici - proceduri de tranzit la intrarea și ieșirea din UE (EN)); (Infografice elaborate de vama franceză pentru import și export); ( Infografic pentru declarația de tranzit în cadrul frontierei inteligente pe direcția de intrare - EN/ FR) 7. Germania 8. Irlanda (Irish Tax and Customs / Prepare for Brexit / Government of Ireland / Orientări privind procedurile aplicabile pentru conectarea Irlandei la Piața Unică UE prin rețeaua de rutieră și portuară a Regatului Unit) 9. Italia (IT / EN) 10. Letonia 11.
Pentru a evita eventuale blocaje la trecerea frontierei, înregistrați-vă declarațiile vamale în aplicațiile puse la dispoziție de autoritățile din cele 3 state membre aflate la frontiera cu Marea Britanie: Franța, Belgia și Olanda. Cu cât mai devreme începeți să vă pregătiți pentru aceste schimbări, cu atât mai mic este riscul ca întreprinderea dumneavoastră să se confrunte cu perturbări majore după perioada de tranziție. Informații suplimentare despre aspectele vamale generate de BREXIT regăsiți în Secțiunea BREXIT sau utilizând adresa de email brexit@customs. ro CONTACT: brexit@customs. ro A. Acord Comercial și de Cooperare între Uniunea Europeană și Regatul Unit 1. Acordul Comercial și de Cooperare între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, pe de o parte, și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe de altă parte; Notificarea privind intrarea în vigoare a Acordului Comercial și de Cooperare 2. Acordul Comercial și de Cooperare între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, pe de o parte, și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe de altă parte (Acord care s-a aplicat provizoriu de la 01 ianuarie 2021) 3.
Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2020/2254 al Comisiei din 29 decembrie 2020 privind întocmirea de atestate de origine pe baza declarațiilor furnizorului pentru exporturile preferențiale către Regatul Unit pe parcursul unei perioade tranzitorii 5. Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2020/2163 al Comisiei din 18 decembrie 2020 privind punerea în aplicare în Regatul Unit, în ceea ce privește Irlanda de Nord, a regulilor de origine prevăzute în regimurile comerciale preferențiale ale Uniunii B. Acord de retragere UK din UE Acord privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice Acord de retragere dintre UE și UK - explicat C.
SUA, ora 21:00, LIVE TEXT. Britanicii se pot califica matematic
Acest serviciu este gratuit prin telefon sau prin e-mail în toate cele 24 de limbi ale UE. Se va acorda prioritate deplină răspunsurilor rapide și de înaltă calitate la întrebările legate de Brexit în zilele cu program normal de lucru. Linia de asistență Brexit va fi deschisă suplimentar în cel puțin 3 limbi (engleză, franceză și germană) în weekendul 9-10 ianuarie 2021 (cu excepția cazului unei cereri reduse în săptămâna precedentă). Toate întrebările legate de Brexit trimise prin intermediul formularului web EDCC în perioada oficială de închidere a EDCC, între 28 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021, vor fi tratate cu maximă urgență după redeschiderea EDCC pe 4 ianuarie. O trimitere la materialul informativ legat de Brexit va fi, de asemenea, inclusă în răspunsul automat către cetățenii care contactează EDCC în perioada sărbătorilor.
Depunerea cererii pentru statutul de rezident permanent:
Link-uri către alte autorități din România NOU!!! Portal dedicat BREXIT, ce cuprinde informații centralizate ale instituțiilor din România 1. Ministerul Afacerilor Externe 2. Ministerul Finanțelor Publice 3. Agenția Națională de Administrare Fiscală 4. Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri 5. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor 6. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale 7.
(de exemplu: un comisionar în vamă – link) Declarația trebuie depusă la biroul vamal căruia îi sunt prezentate mărfurile: fie în momentul prezentării în vamă a mărfurilor, fie înainte cu cel mult 30 de zile până la prezentarea în vamă a mărfurilor (declarație vamală depusă anterior prezentării mărfurilor). Pentru mărfurile ce urmează să fie introduse pe teritoriul vamal al Uniunii trebuie depuse declaraţii sumare de intrare – ENS (Entry Summary Declaration). Pentru mărfurile ce urmează să fie scoase de pe teritoriul vamal al Uniunii, declarația vamală conține elementele necesare pentru analiza de risc în ceea ce privește securitatea și siguranța (de ex.
TAROM - Official Website
Aleph News: Ştiri de ultima oră | Cele mai noi ştiri online
Informații suplimentare despre măsurile instituite în Regatul Unit, pot fi consultate la următoarea adresă: https://www. uk/government/news/government-focuses-on-recovery-from-covid-with-new-timeline-for-border-control-processes-on-import-of-goods Administrația vamală franceză a publicat informații actualizate cu privire la procedurile vamale, în special pentru utilizarea funcționalităților permise de sistemul inteligent de frontieră implementat la tunelul din Canalul Mânecii și în porturile de feriboturi din Haut-de-France, Normandia și Bretania. Aceste informații vizează: Reguli privind birourile de tranzit ca parte a operațiunilor de tranzit comun Tratamentul sanitar și vamal al mărfurilor supuse măsurilor veterinare și fitosanitare (SPS) pentru Brexit Acordul de comerț și cooperare UE-Regatul Unit Mișcarea paleților refolosibili (UE și non-UE) Libera circulație a ambalajelor refolosibile din UE și din țările terțe Brexit - Proceduri ICS Brexit - Metode de gestionare a tranzitului și TIR ca parte a frontierei inteligente pentru fluxurile comerciale de import și export.
ruta transportului). Importatorii vor avea nevoie să determine originea, clasificarea tarifară și valoarea în vamă a bunurilor lor. Veți avea nevoie de o licență specială pentru a importa sau exporta anumite produse (de exemplu, deșeuri, anumite produse chimice periculoase, OMG-uri). NOTĂ: Aveți în vedere că pentru anumite produse sunt aplicabile și măsuri naționale la import sau export - link. Trebuie să vă informați cu privire la mărfurile supuse unor proceduri speciale/simplificări vamale și să verificați dacă autorizațiile și garanțiile vamale pe care le aveți sunt încă valabile după Brexit. Dacă veți transporta mărfuri pentru care este necesară eliberarea unor certificate/avize/licențe asigurați-vă ca acestea sunt încă valabile după Brexit.
pdf Ghid în limba engleză: https://www. fr/sites/default/files/2021-02/26/preparing-for-brexit-customs-guidelines. pdf TREBUIE SĂ VĂ PREGĂTIȚI PENTRU 1 IANUARIE 2021 Brexit va afecta compania dumneavoastră dacă: aceasta vinde produse sau prestează servicii către Regatul Unit sau cumpără produse sau primește servicii din Regatul Unit sau tranzitează mărfuri pe teritoriul Regatului Unit sau utilizează materiale și produse din Regatul Unit pentru a efectua schimburi comerciale în temeiul unor regimuri tarifare preferențiale către țările partenere ale UE. Aceasta înseamnă că: Va trebui să depuneți declarații vamale atunci când importați sau exportați orice produs către/din Regatul Unit sau când vă tranzitați mărfurile pe teritoriul Regatului Unit. Dacă nu aveți un număr EORI, pentru îndeplinirea formalităților vamale, este necesar să îl obțineți de la autoritatea vamală - link Declarația vamală poate fi completată fie de compania dvs., fie de un reprezentant ales - un furnizor de servicii care efectuează procedurile pentru dvs.
Roaming: utilizarea telefonului mobil în UE